شعر فارسی مدال افتخار و اعتبار فرهنگ ایرانی است

ایسنا/خراسان رضوی پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی گفت: شعر، مدال افتخار و اعتبار فرهنگ ایرانی است و از همه‌چیز برای ما در این فرهنگ مهم‌تر است.


رشید کاکاوند امروز (۲۰ آبان ماه) در دهمین نشست انتقال تجربه شهرداری مشهد با موضوع تأثیر ادبیات بر رسانه، اظهار کرد: ریشه‌های ادبیات فارسی در خراسان قرار دارد و پرداختن به ادبیات در این سرزمین، نیازی ضروری برای هر آدمی است.


وی با اشاره به وضعیت زبان فارسی در کشور و جامعه، بیان کرد: همه می‌دانند که زبان فارسی روزهای خوبی را پشت سر نمی‌گذارد و اصلاح آن، دیگر دغدغه کسی نیست. افرادی هستند که در گفتار و زبان‌شان غلط املایی و انشایی وجود دارد. زبان بیانگر ابعاد شخصیت افراد است. مردمی که حال‌شان خوب نیست و شرایط خوبی ندارند، طبیعی است که زبان خوبی هم نداشته باشند.


این پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه زبان و ادبیات فارسی یکی از موارد قابل‌ افتخار برای ما ایرانیان است، گفت: باید به زبان فارسی توجه کنیم. وای بر زبانی که اصطلاحات عاطفی‌اش بدون فکر کردن به کار می‌روند. کلمات عاطفی وقتی احساسی در آن‌ها وجود ندارد، خالی و پوچ هستند.


کاکاوند بیان کرد: برخی شاعران، شعر احساسی می‌گویند، اما درکی از آن ندارند. اکثر شاعران قدیمی ما با اندیشه‌های بزرگ خود شعر می‌گفتند و بر سایر علوم تبحر داشتند. همه‌چیز به زبان ختم می‌شود. دوست داریم افراد برجسته تاریخ ما شاعر باشند، زیرا شعر، مدال افتخار و اعتبار این فرهنگ است.


وی ادامه داد: اگر جامعه ما دوباره به شعر بازگردد، اخلاق هم به آن برمی‌گردد. با این اتفاق، دیگر هیچ جرم و جنایتی اتفاق نمی‌افتد. اگر مدیران ما به شکل ثابت، رباعیات خیام را با تأمل می‌خواندند، اداره‌های ما تبدیل به بهترین‌ اداره می‌شد. یکی از دلایلی که با ادبیات ارتباط برقرار می‌کنیم، این است که انگار چیزی گم کرده‌ایم و این گم کرده را پس از خواندن اشعار مد نظرمان پیدا می‌کنیم.


این پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی بیان کرد: در جامعه‌ای که در آن، جرم و دروغ به‌وفور احساس شده و بعد از انجام آن هم کسی احساس بدی پیدا نمی‌کند، معلوم است که ادبیات و زبان بی‌اعتبار می‌شود. کلمات در زبان دارای جنسیت، رنگ، احساس و موسیقی هستند. باید بدانیم کلمات چه بار عاطفی را در ذهن ما تداعی می‌کنند. مهم‌ترین مقوله تاریخ فرهنگ در سرزمین ما، ادبیات است. ما وقتی به ادبیات رجوع می‌کنیم، با واقعیت‌ها روبه‌رو نمی‌شویم، بلکه با حقایق بزرگی روبه‌رو می‌شویم.


نسبت به بی‌اعتبار شدن زبان فارسی مسئول هستیم


وی اظهار کرد: آیا واقعاً برای کسی اهمیتی ندارد که زبان‌مان این‌گونه در حال از بین رفتن است؟ تا ۲۰ سال آینده، دیگر جوانان ما مطالعه‌ای نخواهند داشت، زیرا نمی‌توانند با ادبیات ارتباط برقرار کنند.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

مطالب مرتبط