جداسازی پلاسما از خون در عرض نیم ساعت و با دقت بالا

دانشمندان دانشگاه فناوری نانیانگ، در سنگاپور، تراشه‌ای در اندازه سکه ایجاد کردند که می تواند به طور مستقیم پلاسمای خون را فقط در ۳۰ دقیقه از خون جدا کند، که نسبت به فرآیند سانتریفیوژ چند مرحله‌ای که روشی استاندارد است، راحت‌تر و کاربر پسندتر است.


به گزارش ایسنا، این روش که با نام ExoArc خوانده می‌شود می‌تواند با از بین بردن بیش از ۹۹٫۹ ٪ از سلول‌های خونی و پلاکت‌ها به آرامی و در یک مرحله، به خلوص پلاسما خون برسد.


این امر به شدت باعث افزایش تجزیه و تحلیل بالینی مولکول‌های DNA بدون سلول و RNA و همچنین نانوذرات می‌شود که معمولاً به عنوان وزیکول های خارج سلولی شناخته می شوند. این ذرات اغلب برای غربالگری برای نشانگرهای زیستی که علائم بیماری‌هایی نظیر سرطان هستند، استفاده می‌شوند.


در حال حاضر، تنها راه جداسازی پلاسما خون استفاده از سانتریفیوژ است که نمونه‌های خون را با سرعت زیاد می چرخاند تا سلول‌های خونی از پلاسما جدا شوند.


با این حال، حتی پس از چند بار سانتریفیوژ، هنوز هم برخی از سلول ها و پلاکت های موجود در پلاسمای خون وجود خواهد داشت که می توانند تجزیه یا تخریب شوند و با انتشار محتوای اضافی، منجر به مواد ناخواسته شوند که بر صحت آزمایش های تشخیصی تأثیر می گذارد.


به نقل از ستاد نانو، این تیم یک دستگاه نمونه اولیه قابل حمل (با اندازه ۳۰ سانتیمتر) را برای قرار دادن تراشه ExoArc (۳.۵ سانتیمتر) ساخته است، که دارای یک رابط صفحه لمسی بزرگ برای انجام تنظیمات بوده و همچنین پمپ ها و لوله های داخلی برای پردازش نمونه های خون و جمع آوری پلاسما خون جدا شده را در خود دارد.


این تیم به همراه  متخصصان مرکز ملی سرطان سنگاپور (NCCS) و چند بیمارستان و مرکز تحقیقاتی دیگر، با تجزیه و تحلیل مشخصات میکرو RNA پلاسما خون، از نظر بالینی عملکرد ExoArc را تأیید کردند. آنها نشان دادند که این روش قادر است با حساسیت ۹۰ درصدی سلول‌های سرطان ریه را نشان دهد.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

مطالب مرتبط