ابلاغ بخشنامه ساماندهی بازار رمزارز؛ صرافیها بهجای پرداختیارها باید از PSPها استفاده کنند
بانک مرکزی در این ابلاغیه با هدف امکان نظارت دقیقتر بر سلامت مالی این حوزه، کارگزاران رمزپول را ملزم کرده است که همه عملیات دریافت و پرداخت ریالی مرتبط با فعالیتهایشان را بهصورت شفاف و از طریق یک حساب مشخص که از سوی بانک مرکزی تایید شده است، انجام دهند. در بخش دیگری از این ابلاغیه بانک مرکزی مقرر کرده است که: «نظر به تمهیدات فراهمشده برای دریافت خدمات پرداخت سکوهای مبادله بهصورت مستقیم از شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت و بانکها، سکوهای موصوف از دریافت خدمت پرداخت بهصورت باواسطه منع شدهاند.» بنابراین، صرافیها و کسبوکارهای فعال در حوزه رمزارز از این به بعد به جای این که از پرداختیارها بهعنوان واسطه در پرداخت استفاده کنند، ملزم هستند که خدمات پرداخت را به شکل مستقیم و بدون واسطه از بانکها یا PSPها دریافت کنند.
روابط عمومی بانک مرکزی از ابلاغ بخشنامه ساماندهی و نظارت بر بازار رمزارزها (رمزپولها) خبر داده است. بر اساس این ابلاغیه، که با هدف ایجاد شفافیت در بازار رمزارزها و تنظیمگری در مبادلات این حوزه تدوین شده است، همه سکوهای رمزارز برای فعالیت خود باید حساب بانکی واحد و مورد تایید بانک مرکزی را داشته باشند.
طبق اعلام بانک مرکزی این بخشنامه در راستای اجرای مصوبه اخیر جلسه سران سه قوه جهت ساماندهی و نظارت بر بازار رمزارز طبق قانون بانک مرکزی و همچنین بهمنظور ایجاد شفافیت و کاهش ریسکهای مربوطه و ایجاد تنظیمگری در مبادلات رمزپولها در کشور تدوین و ابلاغ شده است.
در این ابلاغیه چارچوب نحوه دریافت خدمات پرداخت سکوهای مبادله رمزارز از سوی این بانک به فعالان ابلاغ و مقرر شده است که بر اساس چارچوب تعیینشده و بهمنظور تضمین شفافیت فعالیتهای ریالی و جلوگیری از هر نوع سوءاستفاده احتمالی، اطلاعات مرتبط با فعالیت تمام کارگزاران رمزپول دریافت شود و مورد بررسی قرار بگیرد.
جزئیات فعالیتهای معاملاتی حوزه رمزارز، مشخصات مدیران و تعاملات مالی صرافیها مطابق قانون، از فعالان دریافت و بررسی شود.
بانک مرکزی در این ابلاغیه با هدف امکان نظارت دقیقتر بر سلامت مالی این حوزه، کارگزاران رمزپول را ملزم کرده است که همه عملیات دریافت و پرداخت ریالی مرتبط با فعالیتهایشان را بهصورت شفاف و از طریق یک حساب مشخص که از سوی بانک مرکزی تایید شده است، انجام دهند.
در بخش دیگری از این ابلاغیه بانک مرکزی مقرر کرده است که: «نظر به تمهیدات فراهمشده برای دریافت خدمات پرداخت سکوهای مبادله بهصورت مستقیم از شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت و بانکها، سکوهای موصوف از دریافت خدمت پرداخت بهصورت باواسطه منع شدهاند.»
بنابراین، صرافیها و کسبوکارهای فعال در حوزه رمزارز از این به بعد به جای این که از پرداختیارها بهعنوان واسطه در پرداخت استفاده کنند، ملزم هستند که خدمات پرداخت را به شکل مستقیم و بدون واسطه از بانکها یا PSPها دریافت کنند.
پیش از این، شاپرک هم با ابلاغ نامهای به پرداختیارها آنها را از هر نوع ارائه خدمات پرداخت و مدیریت وجوه برای صرافیهای حوزه رمزارز منع کرد. شاپرک همچنین در این ابلاغیه تاکید کرده است که پرداختیارها در حوزه خرید و فروش طلا نیز نباید به شکل مستقیم ورود کنند.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، امروز (۱۸ دی) در نشست خبری خود در خصوص موضوع بسته شدن درگاههای پلتفرمهای رمزارزی از تاریخ ۶ دی ماه تا امروز، این طور توضیح داد:
بانک مرکزی اعلام کرده که درگاههای رمزارزی بسته نیستند و تنها درگاه خرید توسط بانک مرکزی بسته است.
به گفته سخنگوی دولت، بانک مرکزی به دلیل این که مسئول مدیریت بازار ارز است، چنین تصمیمی گرفته و طبیعتاً در ادامه تصمیم خواهد گرفت که چه زمانی بقیه درگاهها باز شوند.
مهاجرانی در ادامه افزود: «بانک مرکزی به جهت اینکه مسئول مدیریت بازار ارز است، چنین تصمیمی گرفته است و طبیعتاً برای ادامه کار نیز تصمیم آتی را خواهد گرفت که چه زمانی بقیه درگاهها باز شوند.»
منبع:
https://nipoto.com/mag/exchanges-should-use-psps-instead-of-payment-processors/
آخرین دیدگاهها